Deklarácia slobodného internetu

Home / Novinky / Deklarácia slobodného internetu

Internet je vo väčšine krajín sveta slobodné médium, kde sa klasické prehrešky z offline sveta častokrát odpúšťajú alebo nie sú postihnuteľné ako v reálnom živote. Existuje však niekoľko iniciatív, ktoré sa snažia slobodu na internete čiastočne obmedziť, proti čomu bojuje Deklarácia za slobodný internet.

Deklarácia slobody internetu môže oficiálne podpísať akákoľvek firma priamo na www.internetdeclaration.org. Internet bol odjakživa robený na báze slobody prejavu a takáto iniciatíva len potvrdzuje záujem verejnosti, aby to tak ostalo aj naďalej. Pre firmy a ich reputáciu to samozrejme predstavuje a bude predstavovať hrozbu, ale na tom by sa nič nezmenilo, ani keby sa nejaké obmedzenia v budúcnosti prijali, kedže internet je tak rozsiahle médium, že jeho komplexná kontrola je takmer nemožná aj kvôli tomu, že sa nedá nič také univerzálne uplatniť na všetkých stránkach, vo všetkých krajinách či na všetkých médiách. A o čo vlastne v tejto deklarácii ide?

deklaracia slobody internetu

Juraj Sasko
Juraj Sasko
Juraj riadi agentúru VISIBILITY a jej projekty. Je podpredseda Asociácie digitálnych marketingových agentúr ADMA, večný optimista, pedant a peace maker.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment