Najúspešnejšie digitálne firmy v USA

Home / Novinky / Najúspešnejšie digitálne firmy v USA

Na stránke paidContent.org sa objavil rebríček top 50 najúspešnejších digitálnych spoločností v USA za rok 2010. Žiadne prekvapenia sa nekonali..

Rebríček bol zostavený podľa zisku za uplynulý rok, teda z pohľadu značky a reputácie to nemusí byť veľmi relevantné. Ale ako sme si už na blogu reputation.sk písali, hodnota značky a jej reputácia idú ruka v ruke so ziskami, pretože čím sú zisky vyššie, tým je o značke viac počuť, tým viac je nám na očiach, tým viac o nej vieme a prichádzame do styku s jej službami či produktami.

Jednoznačne najúspešnejšou firmou podľa takýchto kritérií je internetový gigant Google so ziskom viac ako 14 miliárd dolárov, nasleduje ho Yahoo s priam až hrozivým prepadom takmer 10 miliárd.

Apple dýcha Yahoo na krk, prvú päťku ešte dopĺňajú Microsoft a spoločnosť Netflix. Samozrejme v rebríčku nechýbajú ani v dnešnej dobe veľmi “trendy” značky ako Facebook (10. miesto), Zynga (13. miesto) či Groupon (23. miesto). Sociálna sieť LinkedIn obsadila so ziskom 180 miliónov dolárov 42. miesto.  Okrem typických digitálnych značiek ako Amazon sú v rebríčku aj mediálne spoločnosti a stránky známych novín, ktoré hlavne v poslednom období tlačia do svojej online prezencie.

Celý rebríček s ďalšími informáciami si môžete pozrieť priamo na webe paidContent.

Juraj Sasko
Juraj Sasko
Juraj riadi agentúru VISIBILITY a jej projekty. Je podpredseda Asociácie digitálnych marketingových agentúr ADMA, večný optimista, pedant a peace maker.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment